2021. november 20. 12:20 - Hunor_

Richard király - Kritika

Felforgatták a világot

trailer-for-will-smiths-king-richard-which-tells-the-story-of-venus-and-serena-williams-and-their-dad.jpgRichard Williams (Will Smith), valamint lányai Venus és Serena kis koruk óta állhatatosan és rendületlenül küzdenek azért, hogy a legjobbak legyenek a tenisz sportágában. Szokás mondani, hogy a sikerért meg kell küzdeni, és nincs ez másként ebben az esetben sem, viszont az odáig vezető út nem túl egyszerű, hiszen hihetetlen kitartásra, valamint önkontrolra van szükség a kívánt cél eléréséhez. Nemcsak a hovatartozás bonyolult viszontagságaival, de kisebb-nagyobb családi nézeteltérésekkel is farkas szemet kell néznie mind a lányoknak, mind pedig a gondosan megfontolt tervhez ragaszkodó Richardnak, melyben pedig a sikerhez vezető út köveit rakta le a főhős. Véleményünk következik.

3326.jpg

A Richard király című önéletrajzi alkotás igen sok szempontból kiemelkedő, ugyanis miután megismerkedünk a karakterek céljaival a film ráösszpontosítani a fent említett tervre és elkezdi megerősíti a nézőben az érzést, miszerint ha törik, ha szakad a lányokból világelső teniszező lesz. Egészen kis koruktól kezdve követhetjük végig a lányok fejlődését, különböző szakaszokon keresztül, melyek közt az átvezetés egy remek forgatókönyvről tesz tanubizonyságot. A történetvezetés élvezhető és gördülékeny is egyben, továbbá számos meccsjelent van a filmben, melyek erőteljesen mozgalamasak és izgalmasak is egyaránt. Egyszóval mindez leköti a nézőt, azok számára is érdekfeszítővé tudják tenni ezt a sportágat, akik nem igazán mozognak otthon a teniszezés sokrétű világában.

king-richard.jpeg

A film egy remek történetet dolgoz fel és adaptál a nagyvászonra, mely felemelő és mindenképpen lelkesítő, viszont mindezt pár aprónak mondható hiányosággal karöltve viszi véghez. A film elsiklik egy igen fontosnak mondható és említésre méltó részlet felett. Serenával nem igazán törődik a film. Elszomorító, hogy elengedték a kisebb testvér karakterét, viszont érzékelhető volt, hogy valamilyen szinten ezt a készítők is éreztek. Előfordultak jelenetek, mellyel ezt a lyukat próbálták foltozni, viszont ez nem igazán működött, csak töltelékként hatott. Will Smith alakítása, valamint karakterének emocionális töltete ezzel ellentétben olyannyira vonzza a közönség figyelmét, hogy magáévá teszi a reflektorfényt, nem pedig megossza azt a többi szereplővel. Az igazat megvallva értékelendő ötlet volt, hogy a készítők nem a sztárteniszezők, hanem a végletekig eltökélt apuka középpontba helyezésével szemléltették a megtörtént eseményeket. Abból kifolyólag, hogy egy életrajzi filmről beszélünk, annak történéseit és különböző eseményeit akár mindenki is ismerheti, aki beül a filmre, ezért itt másra kell helyezni a hangsúlyt. Úgy kell adaptálni a már kézben lévő sztorit, hogy szórakoztató, valamint élvezetes legyen, egyszóval egy nagyobb közönséghez szóljon, adott esetben meg szerettesse a sportágat vagy tudjon újat mutatni kedvelőinek. Biztosak lehetünk abban, hogy ez az alkotás ebben nem szenvedett hiányt. A filmnek igen nagy esélyeket jósolhatunk a jövő évi díjszezonban, és azt gondolom, hogy főként a főszereplőt láthatjuk majd jelöltként, vagy – remélhetőleg - díjjal a kezében.

Összegezve:

Egy abszolút figyelemre méltó film ez, mely egy felemelő történetet dolgoz fel, ami kiváltképp szórakoztató és élvezhető. A főhősünk zseniális a szerepben, viszont néha túlságosan is központi figurája a filmnek. Ez az alkotás képes többet és újat mutatni, mindenki számára, mint egy átlagos önéletrajzi film, és már ezért is érdemes sorban állni rá a kasszáknál.

rich.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://milyenvoltkritika.blog.hu/api/trackback/id/tr1916760290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása